Ouderraad

Wie?

De ouderraad is een enthousiaste groep ouders, die samen met directie en leerkrachten de opvoeding van alle leerlingen op school wil bevorderen door actief deel te nemen aan het schoolgebeuren. Elke ouder met een kind op onze school die een beetje tijd wil en kan vrijmaken kan lid worden van de ouderraad.

Wat?

We vormen de brug tussen ouders en de school. Onze school wil open en directe dialoog en communicatie bevorderen. Hebben ouders vragen of zitten ze met een probleem, dan zijn ze van harte welkom bij leerkrachten en directie. Lukt dit op de één of andere manier niet, kunnen ze hun bekommernissen aan ons doorgeven. We zorgen ervoor dat wat leeft bij ouders, voldoende kenbaar wordt gemaakt bij de school.

Daarnaast willen we ook een ondersteunende rol vervullen naar de leerkrachten en directie toe. In onze school wordt er dagelijks keihard gewerkt om onze kinderen te vormen en begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot zelfstandige, verstandige maar vooral gelukkige jongeren. Daar willen wij hier op een positieve manier aan bijdragen.

De hoofdbedoeling van de activiteiten die we organiseren is dan ook het inzamelen van financiële middelen ten voordele van de schoolwerking. Zo kunnen er nieuwe speeltuigen op de speelplaats of didactisch materiaal in de klassen aangekocht worden. Ook uitstappen van de kinderen kunnen hiermee vergoed worden. Daarnaast kan de school op de ouderraad rekenen voor het uitvoeren van allerhande klussen in en rond de school.

Activiteiten?

We vergaderen 5 keer per schooljaar met de ouderraad. Tijdens deze bijeenkomsten worden bij een gezellige babbel en drankje agendapunten besproken die voorafgaandelijk door de ouders van de ouderraad en de school werden samengesteld. Aan onze vergadering nemen één leerkracht van de kleuterschool,  één leerkracht van de lagere school en de directeur deel. 

Kan je niet deelnemen aan iedere vergadering? Geen probleem. Je ontvangt na de vergadering een verslag.  

Daarnaast worden de meeste activiteiten die we organiseren, voorbereid door een werkgroepje met een aantal leden. Zij hebben de organisatie hiervan in handen en houden de hele groep op de hoogte tijdens de vergadering. 

 • Pallieterfeesten: De Pallieterfeesten zijn voor onze parochie erg belangrijk daarom willen wij ons steentje bijdragen en bemant de ouderraad op zondag de toog tijdens de optredens van de kinderen. 
 • Eetdag: In oktober organiseren we ieder jaar een eetdag.
 • Kinderquiz: In november mogen alle lage schoolkinderen van Toermalijn hun weetjes-kennis komen tonen tijdens de quiz.
 • Grootoudersfeest: In november leggen we de oma’s, opa’s, moekes en vakes in de watten met taart en koffie na het optreden van hun kleinkinderen.
 • Sinterklaasfeest: We staan de Sint en zijn helpers bij tijdens hun bezoek aan de school en geven de kinderen iets om te eten en drinken tijdens de pauze.
 • Ontbijtkorven: In februari maken en leveren we indien gewenst mooie en lekkere ontbijtkorven bij u thuis aan de deur.
 • Gladiolen: Een aantal leden van de ouderraad helpen tijdens de Gladiolen in het ecoteam.
 • Wafelverkoop: In de loop van het jaar organiseren we een wafelverkoop.
 • Schoolfeest: Samen met het gedreven team leerkrachten probeert de ouderraad er aan het einde van het schooljaar steeds weer een spetterend schoolfeest van te maken. We helpen bij het opstellen en afbreken, bemannen de toog en helpen waar nodig tijdens het feest.
 • Fuif: Omdat ook de mama’s en papa’s weleens hun beentjes mogen strekken, organiseren we in het voorjaar een knalfuif.
 • Dankmoment voor alle vrijwilligers: Omdat de school zijn vrijwilligers in de bloemen wil zetten aan het einde van het jaar organiseren we mee een dankmoment. 

Interesse?

Weet dat we ons als ouderraad proberen aan te passen aan de noden van deze tijd en ons daarom flexibel opstellen. Laat je niet afschrikken door de uitgebreide lijst activiteiten. Er zijn een aantal grote activiteiten zoals de Pallieterfeesten, het schoolfeest en de eetdag waar we alle handen nodig hebben om het tot een goed einde te brengen. Voor de andere activiteiten bepaalt iedereen helemaal zelf of hij of zij meehelpt en wanneer. Iedereen krijgt de kans om de kinderen te zien optreden of een babbeltje te slaan. Er wordt vooral veel gelachen en het is de perfecte kans om ouders op een andere manier te leren kennen.

We gaan ervan uit dat eens je het engagement aangegaan bent, je probeert in de mate van het mogelijke. We bekijken samen wat haalbaar is! 

Contactgegevens?

 

 

Voorzitter

             
Jimenez Goele Meirenstraat 41 2250 Olen 0496/995016
               

Leden

             
     
Bellens Cindy Borgeleien 67, Geel 0474/381711
Leen Vandecruys Meirenstraat 28, Olen 0486/784667
Preud'homme Jill Herentalsedijk 133, Geel 0494/423779
Storms Isabelle Leemanslaan 45, Olen 0494/380223
Mertens Jan Maïsveld 9, Olen 0474/041211
Lachi Kim Waterstraat 48, Olen 0494/871869
Lathouders Suzy Draaibrugstraat 31, Olen 0476/280047
Verachtert Veerle Herentalsedijk 131, Geel  
Van De Cruys Peggy Herentalsedijk 183a, Geel 0478/203231
Zegers Inge Lichtaartseweg 1, Geel 0497/296058
Vangorp Hilde Pastoriestraat 9, Pulle 0468/155862
Van Cauwenberg Tine Lichtaartseweg 51, Olen 0486/355733
Wouters Elly Waterstraat 46, Olen 0477/275232
Dekort Marc Maïsveld 3, Olen 0486/321737
     
     
     
     
     
     

 

Verslagen recente vergaderingen

Vergadering juni 2018