In de kijker

OKTOBER

Een nieuwe maand betekent een nieuwe maandopening.  De voorbije maand september leerden we mekaar in de klas beter kennen en werkten we aan een (h)echte klasgroep.  Zo werden er gekke klasfoto’s gemaakt, kennismakingsspelletjes gedaan, klasgenoten geïnterviewd en nog veel meer.  Samen met Kiko en Flo maakten leerkrachten klasafspraken met de kinderen.

Deze maand komen Kiko en Flo, de sfeermaatjes van de klas, opnieuw op bezoek in onze school.  Samen met hen starten we ons tweede thema:  werken aan gevoelens – werken aan groepsdynamica.

Kiko en Flo leren ons omgaan met onze gevoelens.  Zo gaan kinderen het onderscheid leren tussen verschillende gevoelens, uitleggen wat gevoelens precies zijn en in welke situaties ze welke gevoelens kunnen ervaren.  Aan de hand van fijne, groepsbindende opdrachten leren ze hierover te praten met mekaar in een veilige klasomgeving.  Kiko en Flo helpen hen hierbij en maken hen hierin ook sterker.  Ze helpen de kinderen hoe ze een fijne klas kunnen maken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich goed voelt op school.

Deze maand werken we samen aan een klas, een team waarbij de leerlingen elkaar respecteren en waarderen zodat ieders zelfvertrouwen kan groeien.